Glutenvrij gaan

by in Gluten, herbalife f1 shakes 27 juni 2020

Een glutenvrij dieet is essentieel voor de meeste mensen met glutenallergie of coeliakie, een aandoening die darmbeschadiging veroorzaakt wanneer gluten worden gegeten. Gluten is een bepaald type eiwit, die je niet vind in vlees of eieren. Maar gluten worden voornamelijk gevonden in tarwe, rogge en gerst. Glutenvrij gaan betekent deze granen vermijden.

Let op de etiketten

Bij een glutenvrij dieet moet u opletten op etiketten. Sommige boosdoeners van ingrediënten zijn duidelijk, zoals tarwe, tarwegluten, gerst of rogge. Daarintegen bevatten sommige voedingsmiddelen “verborgen” gluten. bijvoorbeeld mout (gemaakt van gerst) en gehydrolyseerd plantaardig eiwit (het bevat vaak tarwe). Hoewel haver geen gluten bevat, kunnen ze ook de symptomen verhogen; ze veroorzaken een opgeblazen gevoel , buikpijn en diarree.

Afscheid van brood

Misschien wel de moeilijkste stap in een glutenvrij dieet is afscheid nemen van brood zoals je het kent – dat omvat wit, grijs brood, marmer en rogge. Ook verboden terrein zijn croissants, hamburgerbroodjes, donuts …ja, zelfs pizza. Traditionele ontbijtgranen zijn een ander obstakel voor mensen met een glutenvrij dieet. Lees de lijst met ingrediënten en vermijd granen die tarwe, gerst, rogge of mout bevatten. Maar wanhoop niet. Er zijn alternatieven.

Tegenwoordig hebben natuurvoedingswinkels en alle grote supermarkten glutenvrije producten, waaronder een assortiment brood. Deze worden vaak gemaakt met rijst- of aardappelmeel in plaats van tarweproducten. Controleer het etiket om er zeker van te zijn dat er “100% glutenvrij” staat.

De glutenvrije Herbalife Formula 1  Voedingsshake

De Herbalife Formula 1 Voedingsshake, bevat geen gluten, of lactose en soja zodat ook u zonder problemen kan genieten van een lekkere Herbalife Shake Voedingsshake als u één van deze stoffen niet goed kan verdragen, of een gluenvrijdieet wilt volgen.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Cart
    Herbalife Formula 1 Shakes Grote Korting

    € 25,99 (vanaf) € 46,20