De waarheid over suikerverslaving

by in herbalife f1 shakes, suikervrij, Tussendoortjes herbalife 27 februari 2021

Een trendy suikerdetoxdieet belooft een einde te maken aan je verlangen naar zoetigheid en je te helpen gewicht te verliezen. Maar werkt het? Hier is de waarheid over het verlangen naar suiker en hoe je je zoete verlangens kunt temmen.

Kun je echt verslaafd zijn aan suiker?

Sommige mensen gebruiken suikerhoudend voedsel op manieren die niet gezond zijn, ook al is het misschien geen echte verslaving. Enkele tekenen: je hunkert naar suiker, verliest de controle en eet meer dan je van plan was.

Je hersenen en suiker

Suiker voedt elke cel in de hersenen. Je hersenen zien suiker ook als een beloning, waardoor je er steeds meer van wilt. Als je vaak veel suiker eet, versterk je die beloning, wat het moeilijk kan maken om de gewoonte te doorbreken.

Suikerdetox: hype of hoop?

Een trendy suikerdetoxdieet belooft een einde te maken aan je verlangen naar zoetigheid en je te helpen gewicht te verliezen. Maar werkt het? Hier is de waarheid over het verlangen naar suiker en hoe je je zoetekauw kunt temmen.

Snelle suikerpieken…

Waarom krijg je een boost als je ‘s middags suiker eet? De suiker is een eenvoudig koolhydraat genoemd – wordt snel omgezet in glucose in je bloedbaan. Je bloedsuikerspiegel piekt. Eenvoudige koolhydraten zijn ook te vinden in fruit, groenten en zuivelproducten. Maar deze bevatten vezels en eiwitten die het proces vertragen. Siroop, frisdrank, snoep en tafelsuiker niet.
Je lichaam moet glucose uit de bloedbaan en in je cellen verplaatsen voor energie. Om dit te doen, maakt je alvleesklier insuline aan, een hormoon. Als gevolg hiervan kan uw bloedsuikerspiegel plotseling dalen. Deze snelle verandering in de bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je je uitgeput en wankel voelt en op zoek bent naar meer snoep om die “high” suiker terug te krijgen. Dus die zoete traktatie op de middag heeft je klaargestoomd voor meer slecht eten.

 

Zetmeel kan gelijk zijn aan suiker

Denk je dat je geen zoetekauw bent, maar wel trek in bagels, chips of frietjes? Deze zetmeelrijke voedingsmiddelen zijn complexe koolhydraten die het lichaam afbreekt in eenvoudige suikers. Indien gegeten zonder beter voedsel, kan zetmeel de bloedsuikerspiegel doen stijgen en de bloedsuikerspiegel weer doen crashen net als suiker. Bijvoorbeeld witte rijst en witte bloem doen dit. Zeer geraffineerde zetmelen zoals wit brood, crackers en niet volkoren pasta zijn het slechtst. Vervang uw traditionele ontbijt door een F1 Herbalife shake en een theedrank

Kun je je suikergewoonte verslaan door gewoon cold turkey te stoppen?

Veel dieëten zullen u aanbevelen om alle zoetigheden te vermijden. Dat betekent alle fruit, zuivel en geraffineerde granen. Het idee is om je systeem van suiker te zuiveren. Dergelijke veranderingen in het dieet zijn te drastisch om vol te houden. Veranderingen die je alleen voor de korte termijn kunt volhouden, zorgen ervoor dat je terugvalt in je oude gewoonten.

Train je smaakpapillen opnieuw.

Je hebt niet zoveel suiker nodig als je denkt. Je kunt je smaakpapillen trainen om te genieten van dingen die niet zo zoet zijn. Probeer elke week een zoet gerecht uit je dieet te schrappen. Sla bijvoorbeeld het dessert over. Begin met minder suiker in je koffie of ontbijtgranen te doen. Na verloop van tijd verlies je je behoefte aan die suikersmaak.

Vervang uw traditionele ontbijt door een F1 Herbalife shake en een theedrank.
Aangevuld met 1 volwaardige hoofdmaaltijd en nogmaals een herbalife shake.

Neem daarbij als u het gevoel heeft naar suiker te hunkeren 2 gezonde tussendoortjes, bijvoorbeeld een reep van Herbalife, en drink voldoende water (heerlijk met Aloe Drank).

Op deze manier krijgt u de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen op het juiste moment.

Laat proteïne helpen

Het eten van eiwitten is een gemakkelijke manier om het verlangen naar suiker te beteugelen. Eiwitrijk voedsel verteert langzamer, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Eiwit laat je bloedsuikerspiegel niet pieken zoals geraffineerde koolhydraten en suikers. Kies eiwitten zoals magere kip, magere yoghurt, eieren, noten of bonen. Elke dag de juiste hoeveelheid en juiste eiwitten binnenkrijgen, is essentieel voor ons lichaam. Eiwitten zorgen niet alleen voor het herstel en de opbouw van spiermassa, maar zorgen er ook voor dat u gezonde en goed calorieën binnen krijgt. Eiwitten zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel en geven maar een beperkte schommeling in de bloedsuikerspiegel. Dit is tegenstelling tot (snelle) suikers welke onmiddellijke dikmakers zijn! Gebruik Herbalife proteïnepoeder in uw shakes

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Cart
    Herbalife Formula 1 Shakes Grote Korting

    € 25,99 (vanaf) € 46,20